Tábory 2023⚜️

Stejně jako minulý rok se naše první dva oddíly vydaly na tábor až do malebného prostředí Broumovska. Celých 14 dní jsme společně trávili pod stany v útulném údolí řeky Metuje. Táborem nás provázel Jack Sparrow, Will Turner a Elizabeth Swannová. Spojením všech sil se nám podařilo zbavit se Krakena, pirátů Černé perly a dokonce vysvobodit Jacka z říše mrtvých. Věnovali jsme se také vyřezávání, pletení náramků a dalším zábavným činnostem. Na výlet jsme se vydali do Náchoda, kde jsme si prošli město a navštívili bývalé pevnostní opevnění. V půlce tábora se jako každý rok konal slibový oheň. Naše řady se rozšířily o 6 nových skautek, 1 skauta, 2 světlušky a 3 vlčata. V tento významný den nás poctil návštěvou také kamenický pan farář, bratr Ducháček, který přijel čerpat inspiraci pro jeho nový oddíl v Kamenici. Druhý týden tábora se skauti, skautky a starší vlčata vydali na dvoudenní výpravy, při nichž objevovali krásy tamní krajiny. Světlušky si mezitím v táboře zvládly postavit vlastní přístřešek v lese, ve kterém jednu noc přespaly. Tábor jsme si všichni moc užili a těšíme se na příští rok.

Fotky z tábora naleznete zde: https://orka.skauting.cz/fotogalerie/?sgdg-path-6c6179d3=1Sd_zc5fezSaAnGE1Gt9IHnaAVGprgBwg

Benjamínci se vydali dobývat Ameriku a získat zlato. Nakonec se však stali příslušníky indiánského kmene, kterému pomohli v dobách hladu. Zjistili, že přátelství je cennější než zlato a od indiánů dostali na důkaz vděčnosti upomínku a sladký poklad. Naučili se vyrobit si luk, indiánskou řeč, péct placky na ohni, lovit zvířata, absolvovat zkoušku mrštnosti a ke konci tábora se svezli na kánoích.

Uložit odkaz do záložek.